27 lutego nasza klasa zamieniła się w kuchnię Pana Kleksa. Najpierw dowiedzieliśmy się czym były wypełnione naczynia w kuchni Ambrożego Kleksa. Poznaliśmy smaki jadalnych farb. I tak : farba niebieska jest kwaśna, farba zielona jest słodka, czerwona jest gorzka, a żółta słona. Następnie z przyniesionych produktów spożywczych przygotowywaliśmy swoje ulubione dania nadając im niecodzienne nazwy :)
Krzyś z Kamilem zrobili sałatkę owocową, którą nazwali ,, owocowe szaleństwo’’.
Kasia ,,wyczarowała’’ ,,muchomory‘’ z jajek i pomidorów.
Gosia miała ,, regaty na liściach sałaty’’, gdzie sałata to fale, jajka- to łódki, a ser – to żagle.
Madzia, Wiktor i Kuba przygotowali sałatkową ,, bombę witaminową’’ oraz ,,morskie łódeczki’’ z witaminowym ładunkiem.
Koreczki Wiktorii C. powstały z sera, pomidorków i szynki.
Wyśmienicie wyglądały kanapki - ,,uśmiechnięte minki’’ przygotowane przez Igora.
Tego dnia było u nas bardzo pysznie!
Klasa IIIa
Redakcja strony: Aktualności Rejestr zmian
Obsługa i nadzór techniczny: IntraCOM.pl